Ücretsiz Ön Danışmanlık

0530 702 08 33

Yabancılar İçin Adres Kaydı Nasıl Yapılır?

Featured Image

 

 

Yabancılar İçin Adres Kaydı Nasıl Yapılır?

İkamet izni müracaatlarında girilen adres bilgisi kayıt edilebilir durumda değilse ikamet izni müracaatları ret olabilmektedir.

 İkamet izni başvurularında dikkat edilmesi gereken konular arasında Adres Kaydı ve Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) kaydı yer almaktadır. İkamet İzni randevularına gitmeden önce bu işlemler tamamlanmalıdır. İçişleri Bakanlığı yabancı yoğunluğunun %20‘yi geçtiği mahallelerde ikamet izni başvurularını reddetmektedir. Bu sebeple doğru adres ve doğru şekilde yapılan kayıt ikamet izni alımını kolaylaştıracaktır. Ayrıca ulusal elektronik tebligat sistemi kaydı ve ikamet adresi kaydı yapılması da zorunludur.

2023 yılında Göç İdaresi Müdürlüğü ikamet izni başvuruları için UETS adreslerini istemeye başlamıştır. İkamet başvurularında yabancıların PTT şubelerinden UETS adresi almaları ve belgelerini teslim ederken İl Göç İdaresi Müdürlüğüne ibraz etmeleri gerekmektedir.

İkamet İzni İçin UETS Kaydı Nasıl Yapılır?

İkamet izni için başvurusunu tamamlayan yabancı, Başvuru Formunun çıktısını almalıdır.

Yabancı PTT şubesine gittiğinde PTT yetkililerine pasaportunu ve ikamet izni başvuru formunu göstererek UETS kaydı yapmak istediğini belirtmelidir. 

PTT ’den UETS adresini gösteren UETS Hesap Bilgi Formunu alınmalıdır.

İkamet izni randevusuna giderken ’UETS Hesap Bilgi Formu’ diğer belgelerle birlikte teslim edilmelidir.

 

İkamet İzni için Adres Kaydı Nasıl Yapılır?

Adres kaydı üç şekilde yapılır. Bunlar;

Boş Adrese Adres Kaydı Yaptırmak :

Türkiye’de ikamet eden yabancı daha önce bir Türk vatandaşı veya yabancı tarafından kayıt yaptırılmamış bir adrese kayıt yaptırmak istediğinde kendi adına kayıtlı bir elektrik, su veya doğalgaz faturası bulundurmalıdır. Bu fatura, kira kontratı veya abonelik sözleşmesi ile birlikte adres kayıt işlemlerini yaptırılabilirsiniz.

Dolu Adrese Adres Kaydı Yaptırmak :

Yabancının kaydını yaptırmak istediği adres daha önceden bir yabancı veya Türk vatandaşı tarafından kaydedildiyse, adres tescil işlemlerinde adreste kayıtlı kişinin size muvafakat vermesi gerekmektedir. Size muvafakat verecek kişinin adına, o adrese ilişkin elektrik, su veya doğalgaz faturası sunması gerekmektedir.

Toplu Yerleşim Yerlerine ( Otel, Hastane vb) :

Adres kayıt işlemlerinde toplu yerleşim yerinden belge almanız ve yetkili kişiye bu belgeyi imzalatmanız gerekmektedir. Yetki belgesini ve toplu yerleşim yeri belgesini ilgili birime sunmanız gerekmektedir.

Bu husustaki  soru ve sorunlarınız için göç danışmanlarımızı çalışma saatleri içerisinde arayabilirsiniz.

Yabancılar İçin Adres Kaydı Nasıl Yapılır ile ilgili detaylı bilgi için iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilir, sorularınızı yorum kısmından sorabilirsiniz.