Ücretsiz Ön Danışmanlık

0530 702 08 33

Hizmetlerimiz

Hizmetlerimiz

Çalışma izni, oturma izni, şirketler arası transfer işlemleri, koruma altındaki yabancılara özel işlemler, yabancı bakıcı izin işlemleri, çalışma izni uzatma işlemleri ve ihtiyacınız olan tüm yabancı çalışma izni işlemleri ile ilgili danışmanlık hizmetlerini SES Kurumsal Danışmanlık'tan alabilirsiniz.

Hizmetlerimiz

Yabancı Çalışan
İzinleri

Yabancı çalışanlarınızın tüm işlemleri için zaman kaybetmeyin. Karmaşık ve teknik bilgi gerektiren işlemleriniz için doğru bilgiyi bizden alın. Değişen mevzuat hükümlerine göre güvenilir ve hızlı hizmet Ses Kurumsal Danışmanlık'tan alınır. Kaliteli sorunsuz ve uygun fiyatlı hizmet için bizi arayın.

Yabancı Oturma İzni  (ikamet izni belgesi ) yabancı kişiye bu belgenin öngördüğü süre zarfında Türkiye’de kalabilmesi için yasal bir hak tanımaktadır.

İkamet izniyle Türkiye’de kalmakta olan yabancı uyruklu kişilerin izin sürelerinin tamamlanma zamanları geldiğinde hala Türkiye’de kalmaya devam etmeleri gerekiyorsa, Yabancı ikamet izni uzatma başvurusu yapmaları gerekmektedir. 

Çalışma izni , şirketler ve ev hizmetleri olmak üzere ikiye ayrılır; ev hizmetlerinde çalışma izni alabilmek için bakıma ihtiyaç duyulan 15 yaşından küçük çocuk veya 65 yaş üstü yaşlı bakıma muhtaç bir bireydir.

Çalışma izni uzatma başvurusu izin bitiş tarihine 2 ay kaladan itibaren ilk başvuru gibi e-Devlet üzerinden yapılır.

Yabancı personelleriniz için tüm hizmetlerimize göz atın

Tüm Hizmetler

Tüm Türkiye'ye hizmet veriyoruz

Yabancı çalışanlarınızın tüm işlemleri için zaman kaybetmeyin. Karmaşık ve teknik bilgi gerektiren işlemleriniz için doğru bilgiyi bizden alın. Değişen mevzuat hükümlerine göre güvenilir ve hızlı hizmet Ses Kurumsal Danışmanlık'tan alınır. Kaliteli sorunsuz ve uygun fiyatlı hizmet için bizi arayın.

Sıkça Sorulan Sorular

Yabancıların çalışma izinleri hangi makam tarafından verilir?

4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanuna göre, yabancılara çalışma izni vermeye yetkili merci Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bilgi vermek koşuluyla; · Ekonomi Bakanlığı (Serbest bölgelerde çalışacak yabancılara), Serbest bölgelerde görev yapacak yabancıların çalışma izinleri 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanununun 10’uncu maddesi uyarınca Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğünce verilmektedir. · Yüksek Öğretim Kurulu (Üniversitelerde görev yapacak yabancı öğretim elemanlarına), Üniversitelerde görev yapacak akademik personelin çalışma izinleri 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 34 üncü maddesi kapsamında YÖK tarafından verilmektedir.

Çalışma izni başvurusu sonuçlanan yabancılara ilişkin Bakanlığın kararı (İzin veya ret)  ilgili işverene e-posta yoluyla bildirilir. Yurtdışından yapılan başvurularda sonuç, ilgili dış temsilciliğimize de online olarak ayrıca bildirilir. Çalışma izni verilmesi halinde, yabancının başvuru yaptığı dış temsilciliğimize giderek çalışma ve ikamet izin harçları ile vize harcını ödemesi gerekmektedir. Dış temsilciliğimizce yabancı şahsın pasaportuna vize etiketi yapıştırılması sonrasında şahıs Türkiye’ye giriş yapabilir. Söz konusu harçlar ödenmeksizin yurda giriş yapan yabancıların çalışma izinleri geçerlilik kazanmamaktadır. Düzenlenen çalışma izni kartı PTT Kargo ile işveren adresine ulaştırılmaktadır

4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun Türkiye’de bağımlı ve bağımsız çalışan yabancıları, bir işveren yanında meslek eğitimi gören yabancıları ve yabancı çalıştıran gerçek ve tüzel kişileri kapsar

Çalışma izin başvuruları yabancı şahısları çalıştırmak isteyen işveren, kişi veya kuruluşlarca yapılmaktadır. Başvuruların usul ve esasları Bakanlığın internet sitesinde detaylı olarak yer almakta olup, çeşitli sektörler itibarıyla ayrı ayrı hazırlanmış başvuru kılavuzlarımız da sitede yer almaktadır. 1-Yurtdışından: Yabancılar, yurt dışından çalışma izni için ilk başvurularını, uyruğunda bulundukları veya daimi ikamet ettikleri ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerine yaparlar. Bu başvuru esnasında Türkiye’deki işverenle imzalanmış iş sözleşmesini (veya atamagörevlendirme yazısını) temsilciliğe ibraz ederler. Başvurunun kabulü halinde temsilcilik tarafından yabancı şahsa bir referans numarası verilir. Türkiye’de bulunan işveren veya işveren vekili PTT’den e-devlet şifresi alarak, söz konusu referans numarası ile sisteme girerek çalışma izin başvurusunda bulunur. Dış temsilciliğimiz kanalıyla yapılan başvurularda, temsilciliğimize yapılan başvuruyu takip eden 10 işgünü içinde Türkiye’deki işverenin söz konusu yabancıyı çalıştırmak üzere internet üzerinden elektronik çalışma izin başvurusunu yapması ve yine aynı 10 işgünü içinde gerekli belgeleri Bakanlığa ulaştırması zorunludur. Yabancının Türkiye'de bulunmaması nedeniyle tarafların ıslak imzalarının bulunduğu iş sözleşmesinin de ayrıca gönderilmesi gerekmektedir. 2-Yurtiçinden: Türkiye’de ön lisans ve lisans öğrenimi için verilen ikamet izinleri hariç, herhangi bir sebebe istinaden en az “altı ay” süreli ikamet izni almış ve iznin süresi sona ermemiş olan yabancılar için ilgili işverenler başvurularını yurt içinden (Ayrıca ilgili T.C. dış temsilciliğine başvuruya gerek kalmaksızın) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yapabilirler. İnternet üzerinden online olarak yapılacak çalışma izin başvurusunun tamamlanmasının ardından imzalanacak Başvuru Formu ve dilekçenin 6 işgünü içinde Bakanlığa teslimi zorunludur.